Automatische ruwvoersystemenOok bedienbaar via de app


Eenvoudige sturingEffectief systeem zorgt voor de juiste voerdosering


Sinds een aantal jaar voeren we de kalveren steeds meer ruwvoer. Het is zelfs een heel een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse voeding. Daarmee is de dagelijkse werkdruk ook toegenomen om de kalveren elke dag opnieuw van voldoende ruwvoer te voorzien.


De vraag om dat te automatiseren hebben we 8 jaar geleden beantwoord met een unieke ruwvoerinstallatie. De kern van onze installatie is: Een zo eenvoudig mogelijke werking met zo min mogelijk sturing. Door middel van de doorzichtige valbuizen ziet u in één oogopslag de opname van het voer.

Software uit eigen stal

Voer aanmaken en uitdoseren volledig inzichtelijk


Elke ruwvoerinstallatie is maatwerk. Ook die voor u. Daarom maken wij vooraf altijd een gedetailleerde 3D tekening. Door nauwkeurig te meten zorgen we dat alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten. U weet van tevoren hoe de installatie eruit komt te zien.


Naast de ruwvoerinstallatie hebben we ook een eigen systeem en software ontwikkeld om de aanvoer van het ruwvoer aan te sturen. Van het aanmaken van het voer tot het uitdoseren. Dit richten we volledig in op het onbeperkt voldraaien van de valbuizen. U heeft als boer wel altijd de mogelijkheid om elke valbuis afzonderlijk af te sluiten. Het systeem is ook volledig via de app op uw telefoon te bedienen.

De broksilo

Ruwvoer blijft ook echt ruwvoer


De broksilo’s, ook wel krachtvoersilo’s genoemd, maken we volledig voor u op maat. We leveren deze met rustig draaiende motoren en dikkere vijzels. Ruwvoer blijft dus ook echt ruwvoer. De welbekende stofvorming voorkomen we zoveel als mogelijk is.


Elke krachtvoersilo maken we geheel op maat. De broksilo wordt gevuld door middel van een getrokken bocht aan de bovenzijde van de silo. Zo wordt het voer zo geleidelijk mogelijk in de broksilo gebracht en minimaliseren we eventuele schade aan het voerproduct.


Elke silo wordt uitgerust met het uitloopsysteem dat u wenst. Daarin kennen we onder andere de schuif, de bak onder de schuif waar de vijzel uitkomt en de steekvijzel die door de wand van de krachtvoersilo geplaatst wordt.

Onderhoudsvrij

Écht arbeidsgemak


Een groot voordeel van onze ruwvoerinstallatie is dat deze onderhoudsvrij is. Dat bespaart u tijdens de gebruiksduur structurele kosten. Natuurlijk staan we altijd voor u klaar voor vragen, aanpassingen of uitbreidingen.​​​​​​​


Gaat u voor een compleet maatwerk ruwvoerinstallatie? Dan ervaart u vanaf het eerste moment enorm arbeidsgemak. En dat is tijdwinst in uw dagelijks werk!