Efficiënter werken met een optimale stalinrichting

Elektra en verlichting

Compleet ontzorgd naar de eisen van de tijd


Als totaalinstallateur in de kalverhouderij kunnen wij u compleet ontzorgen. Van meterkast tot buitenlamp bent u bij ons aan het juiste adres en wordt uw installatie verzorgd naar de eisen van deze tijd!

​​​​​​​
Als de verlichting goed is, worden problemen en onregelmatigheden eerder opgemerkt. Hierdoor kan er sneller op ziektes e.d. gereageerd worden. Daarom plaatsen wij verlichting in een kalverstal vaak boven de voergang, aan een buis op 3 meter hoogte. Hierdoor schijnt het licht goed op de roosters en heeft u geen last van schaduw, wat bij hoog geplaatste verlichting wel het geval is. Doordat de lampen goed toegankelijk zijn, kunnen ze eenvoudig gereinigd en vervangen worden.


Het gebruik van gewone tl-armatuur met een buis in daglichtkleur geeft u de optimale mogelijkheid om uw dieren te controleren op hun gezondheid. Ook bij de materiaalkeuze wordt op zo’n manier rekening gehouden, dat u vele jaren onbezorgd gebruik kunt maken van alle elektra!Melk- en waterleiding

Degelijk aangelegd door Frens Esveld


​​​​​​​Ook de melkleiding in de stal behoort tot het standaardwerk van Frens Esveld. Hierin hebben we een ruime keuze van soorten materiaal, waarin de wens van de klant centraal staat!


Tyleenleiding is vanwege de gunstige eigenschappen nog altijd het meest gebruikte materiaal in de stal, zowel voor de waterleiding als voor de melkleiding. Maar als het degelijk en netjes moet zijn, wordt toch vaak de keus gemaakt om RVS leidingwerk toe te passen. Vooral als er fors aan de kranen wordt getrokken, is het zeker aan te bevelen. Het grootste voordeel van RVS is dat het heet gereinigd kan/mag worden. Dit zorgt ervoor dat de restanten die achterblijven in de rubberdelen echt tot het verleden behoren!

Het gemak van één installateur die alles kan verzorgen, verdient zich altijd weer terug


Heaters en vloerverwarming

Om de stal te verwarmen zijn er diverse mogelijkheden:
​​​​​​​heaters, gaskappen en vloerverwarming.​​​​​​​


Bij vloerverwarming worden de verwarmingsleidingen in de aangepaste roosters gelegd. Dit is de mooiste oplossing, omdat de warmte precies bij het kalf zit en zo niet de hele stal verwarmd wordt. Met heaters wordt de hele stal verwarmd. Het grote voordeel hiervan is de snelle opwarming omdat er verwarmde lucht wordt rond geblazen. Er kan gekozen worden voor één grote heater, dus met weinig werk toch een warme stal. Heaters kunt u op warm water en gas stoken.


De gaskappen gelden nog als traditionele stalverwarmer. Vooral bij de kleinere kapschuren is het een nog veel gebruikte toepassing. Het vervelende is dat er vaak nog met open vuur gewerkt wordt in de stal en dat hier veel werk aan verbonden is. Als er voor vloerverwarming of cv heaters gekozen wordt, is het bijkomend voordeel dat dezelfde kachel alles kan opwarmen omdat er in deze periode weinig water verwarmd hoeft te worden.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kalverhouderij?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie